Az alatt felett fogadás bemutatása

Az alatt felett fogadás bemutatása

What is the over/under in sports betting?A sportfogadás világában az alatt felett fogadás vagy angolul over under az a specifikus fogadási piac, amelyben azt próbáljuk megtippelni, hogy az online sportfogadás valamelyik bukmékere által meghatározott határérték alatt vagy felett lesz az adott eseményen a pontok száma. Sok helyen nem így, hanem totál fogadásként is szokták hívni. A sportfogadás tippek között a leggyakoribb over under tips az, amikor az egy adott mérkőzésen szerzett összes gól/pontszám teljes számára tippelünk. Ebben az esetben a fogadó arra tesz tétet a szerencsejáték sportfogadás keretében, hogy  bukméker által felkínált értéknél több gól lesz egy adott meccsen és nem kevesebb. Ha eltalálják a számot, már nyernek is, függetlenül attól, hogy ki nyer a végén.

A sportfogadás stratégiák között kiemelkedő helyet foglalnak azok az alatt felett tippek, amikor élő fogadás keretében igyekezünk alkalmazkodni a meccs alakulásához. Fontos tudni, hogy vannak olyan alatta felette fogadások is, amikor pontosan eltaláljuk a határértéket, ilyenkor visszakapjuk a tétünket. Értelemszerűen labdarúgás esetén más a határérték, mint mondjuk kosárlabdánál az összpontszámokat tekintve. De az alatt felett fogadásokban nem csak totálokra lehet fogadni, de például egy adott csapat vagy éppen játékrész pontjaira is. Ha további hasonló információkat szeretnénk olvasni, akkor mindenkinek javasoljuk az LV BET sportfogadási blogjának követését, ahol számtalan hasonló cikket találhatunk. A következőkben lesz még szó:

  • Egy alatt felett fogadás részletes bemutatásáról
  • Alatt felett fogadások típusairól
  • Az előnyeiről és egyéb tudnivalókról

Az alatt felett fogadás részletes bemutatása példán keresztül

Az alatt felett fogadások akkor a legjobban érthetőek, ha egy példán keresztül közelítjük meg őket mondjuk a labdarúgás világából. Manapság már nem az egész számok mennek a labdarúgás fogadásában, hanem a törtek, mint a 2,5 vagy 1,5. Ez azért jó, mert így már nincs szükség visszatérítésekre, hiszen fél gól nincs a fociban vagy több vagy kevesebb gól lesz, nincs köztes út. Tegyük fel, hogy a bukmékernél arra fogadunk, hogy 2,5 gólnál több lesz a Barcelona – Cádiz mérkőzésen. Innen elég egyértelmű, hogy mire kell számítanunk. Ha az eredmény a meccsen 1-1 lenne, akkor elbuktuk a fogadásunkat.

Ha mondjuk 2-1-re nyer a Barcelona, az már három gól, ami több a 2,5-nél, tehát megnyertük a fogadást. Ennek a fogadási piacnak ennél a példánál maradva van az adott csapatra vonatkozó változata is. Ebben azt próbálnánk meg megtippelni, hogy a Cádiz mondjuk 0,5-nél több gólt szerez-e. Ez azt jelenti, hogy ha rúgnak gólt, már nyertünk is. De ez csak egyetlen típusa az alatt felett fogadásoknak, számtalan más típusban fogadhatunk így.

Az alatt felett fogadások további típusai

Az alatt felett fogadásoknak kb. végtelen típusa lehet. Hiszen nem nagyon van olyan sportág, ahol nem értelmezhető. Például boksznál vagy UFC-ben ezek a fogadások mondjuk a menetek számában jelennek meg, tehát mennyi menetet megy végig a küzdelem. Teniszben fogadhatunk például a szettek számára vagy az elvett adogatások számára is. És akkor még ott vannak a játékrészekre bontott alatt felett fogadások is. Tehát mondjuk kosárlabda esetén megtippelhetjük, hogy az első negyedben mennyi pont lesz összesen vagy mennyi pontot dobnak az egyes csapatok külön-külön.

Külön fejezetet érdekelnek a speciális fogadási piacok is. Ilyen például labdarúgás esetén a szögletek vagy büntetőlapok száma. Ezek kifejezetten egyedi események fogadását biztosítják, amelyben teljesen ugyanúgy tippelünk, mint máskor, csak itt egy különleges eseményre. Mint mondjuk ászok száma teniszben vagy világrekordok száma egy úszóversenyen. Az alatt felett fogadások kifejezetten jó nyerési lehetőséget biztosítanak, ezért nagyon népszerűek a fogadók körében. De hogyan kell jól fogadni alatt felett piacokra? Mindjárt megmutatjuk!

Az alatt felett fogadás fontos tudnivalói

Az alatt felett fogadásoknál elég sok paramétert érdemes figyelembe venni mielőtt fogadásra adjuk a fejünket. Értelemszerűen a statisztikák nagyon sokat számítanak, tehát az adott csapatnak mennyi pontja volt átlagosan addig a szezonban és így tovább. De fontos figyelembe venni a legtöbb sportnál az időjárást is, hiszen egy esős meccsen nem igazán olyan eredményekre számíthatunk, mint napsütésben. Számít az edző is, hiszen rajta múlik, hogy mennyire támadó stratégiával rohan ki a gyepre egy adott csapat. És végül az egyéni sportoknál és a csapatsportoknál is komoly befolyásoló tényező a hazai pálya és a szurkolók támogatása.

Figyeljünk arra, hogy nagyon őrült ajánlatok is elérhetőek, mint a 4,5 gólnál több találat egy labdarúgó meccsen. Ezeket azért igyekezzünk elkerülni, hiszen ezeknél azért bőven nem 50-50% az esélyünk. Viszont összességében elmondható, hogy az alatt felett fogadások nagyon népszerűek  következők miatt:

  • Kifejezetten könnyű őket megérteni és használni
  • Egy sima győztes piachoz képest kifejezetten erősebb szorzókat adnak
  • Nagyon könnyen lehet velük nyerni, sokak szerint a legkönnyebb fogadási piac

Ha tetszett a cikk, azt javasoljuk, hogy kövesd az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekességet és hasonló információkkal teli posztokat találhatsz rendszeresen. Az LV BET oldala pedig minden napra kínál fogadási eseményeket.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *