A 2022 es labdarúgó világbajnokság bemutatása

A 2022 es labdarúgó világbajnokság bemutatása

Chances of winning % World Cup 2022A 2022-es FIFA labdarúgó világbajnokság most már a 22. FIFA World Cup lesz, amelyen a FIFA világranglista szinte összes kiemelkedő csapata ott lesz majd. A négy évente megrendezésre kerülő tornákban soron következő World Cup 2022 Katarban lesz majd 2022. november 20-a és 2022. december 22.-e között. Ez lesz a valaha volt első világbajnokság, amely teljes egészében az arab világban kerül lebonyolításra és a második olyan, amely Ázsiában kerül majd megrendezésre. Ami még fontos, hogy a 2022 Qatar World Cup lesz az utolsó olyan világbajnokság, amelyen még 32 csapat indul majd. A FIFA döntésének megfelelően a következő tornán már 48 csapat vehet részt.

Az is érdekesség, hogy a Qatar 2022 időben későn kerül majd megrendezésre az éven belül, hogy így próbáljanak segíteni a hőség elleni harcban. Ezzel ez lesz az első olyan világbajnokság, amely nem május és július között kerül lebonyolításra, ráadásul mindössze 29 nap alatt. Az első meccs majd Katar és Ecuador között zajlik az al-khori Al Bayt stadionban. A döntőt majd 2022. december 18-án rendezik. A következő cikkben megmutatjuk az összes indulót és azt, hogy melyik csapat milyen esélyekkel indulhat majd a győzelemért. Ha érdekelnek hasonló cikkek még majd a jövőben, akkor javasoljuk az LV BET sportfogadási blogjának követését. A következőkben tehát lesz még szó:

  • A Qatar 2022 indulóiról és esélyesekről
  • További esélyeket latolgatunk
  • Összefoglaljuk, hogy mi vár ránk ezen a pár héten

A Qatar 2022 labdarúgó világbajnokság indulói

A FIFA hat kontinentális szövetsége bonyolította le a selejtezőket a labdarúgó világbajnokságra, amelyekben a FIFA mind a 211 tagja részt vett. Katar ugye automatikusan résztvevő lett, ennek ellenére részt kellett venni az első két selejtezőkörben, mert azok egyben selejtezőt is jelentettek a 2023-as AFC Ázsia Kupára. Ugyanígy, a címvédő Franciaország is végigment a selejtezősorozaton. A most induló 32 országból 24 már indult az előző, 2018-as labdarúgó világbajnokság tornáján is. Katar az egyetlen újonc a tornán, úgyhogy a 2022 Qatar World Cup az első olyan világbajnokság, amelyre selejtezőből nem jutott ki újonc.

Hollandia, Ecuador, Ghána, Kamerun és az Egyesült Államok a 2018-as világbajnokság kihagyása után tértek vissza a VB-re. 36 év után ismét ott lesz Kanada, de 64 év után visszatér Wales is, akik legutóbb 1958-ban indulhattak. A négyszeres világbajnok Olaszország nem lesz most ott a világbajnokságon, miután kikaptak a selejtezősorozat rájátszásában. De a 2018-as tornán résztvevő Egyiptom, Panama, Kolumbia, Peru, Izland és Svédország sem lesz most ott a tornán. De folytassuk az esélyesek listájával!

A 2022 es labdarúgó világbajnokság indulói és esélyek

A sorsolás után kialakult a 8 négycsapatos csoport mezőnye is, ebből egyértelműen látható az, hogy kik indulnak nagy esélyekkel a végjátékért. Az A-jelű csoportban nagy meglepetés lenne, ha Szenegál és Hollandia nem jutna tovább Ecuador és Katar előtt. A B-jelű csoport is elsőre egyértelműnek tűnhet, Anglia és az Egyesült Államok tűnik esélyesnek a továbblépésre, de Irán és Wales is biztosan meg fog viccelni másokat. A C-csoportból toronymagasan kiemelkedik Argentína, de nem gondolnák, hogy Lengyelországot veszélyeztetné Mexikó vagy Szaúd-Arábia a második helyért folyó harcban.

A D-csoport azonban mind közül a leginkább egyértelmű. Franciaország és Dánia párosát valószínűleg Tunézia és Ausztrália még meg sem tudja majd szorítani. Az E-jelű csoport megnyerésére nagy esélye van Németországnak Spanyolország előtt, Costa Ricának és Japánnak nem adunk itt túl sok esélyt. Az F-jelű csoport Horvátországról és Belgiumról fog szólni, Kanada igazi fekete ló, Marokkó pedig a leggyengébbek közé tartozik a mezőnyben. A G-csoport már kicsit nehezebb dió, itt Brazíliának nyernie kell, de Svájc és Szerbia biztosan komoly harcot vív majd a második helyért Kamerun pedig a mérleg nyelve lesz majd. Végül a H-csoportot nézve úgy tűnik, hogy Portugália Uruguay előtt képes lesz itt továbbmenni, Ghána és Dél-Korea túl sokat nem biztos, hogy hozzá tudnak tenni.

A Qatar 2022 világbajnokság fő esélyesei

A világbajnokság teljes mezőnyét figyelembe véve egyértelműen Brazília a legesélyesebb a végső győzelemre. Őket viszont elég sok európai csapat fogja szorongatni, azaz nem lepődnénk meg, ha Anglia, Franciaország, Spanyolország vagy Németország nyerne a végén. Argentína is jó erőben van, és Uruguay is kifejezetten kemény kerettel érkezik majd, de más kontinensről nem számítunk nagyon komoly kihívóra. Talán más kontinensről Szenegál az, akire oda kell figyelni, de ők sem annyira jók a keretükkel, hogy hosszabb távon fenntarthassák a jó teljesítményt.

2022 World Cup: Tournament favorites

Tehát a fogadók igazából le tudják szűkíteni 5-6 csapatra azon válogatottak körét, amelyek nyerhetnek még a végén. Ha konkrét fogadási tippekre vagyunk kíváncsiak, akkor pedig javasoljuk az LV BET sportfogadási blogjának követését, hiszen itt nem csak érdekes cikkeket hanem konkrét meccsekre vonatkozó fogadási tippeket is fogunk találni. A világbajnokság pedig minden meccsével sok-sok izgalmat tartogat majd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *