Nikola Jokic az NBA egyik szupercsillaga

Nikola Jokic az NBA egyik szupercsillaga

Nikola Jokić: the new NBA starNikola Jokic egy szerb kosárlabdázó, aki a Denver Nuggets színeiben lett az amerikai profi kosárlabda bajnokság, az NBA szupersztárja. A négyszeres NBA All-Star center az NBA eredmények alapján a bajnokság legértékesebb játékosa lett a 2021-2021-es és a 2021-2022-es szezonokban is. A Denver Nuggets játékosok között egyértelműen a legismertebb, nélküle a csapat biztosan nem tartana ott, ahol most. A Denver Nuggets rezultati azaz NBA meccsek eredményei alapján tényleg sokat hozzátett a Nuggets teljesítményéhez, hiszen négyszer vitte be a csapatot az NBA playoffs meccsek körébe. A Joker becenevet viselő Jokict még a 2014-es NBA Draft során választotta ki a Nuggets a második körben. Ha megnézzük azt a keresést, hogy Nikola Jokic jelenlegi csapatok, akkor azt fogjuk látni, hogy igazi mintaképe a klubhűségnek, sosem játszott még más csapatban az NBA-ben.

Az NBA hírek címlapjaira még 2016-ban került oda először, amikor bekerült a legjobb újonc játékosok csapatába. A 2018-2019-es NBA szezonban pedig már a nyugati konferencia elődöntőjébe vitte a Nuggets csapatát, a következő szezonban pedig már a döntőig meneteltek. A valaha volt 10 legjobb játékos között van a legtöbb tripla-duplát dobók listáján és ő messze a legjobb európai játékos ezen a listán. Nem csoda, hogy komoly érdeklődés kísérte az elmúlt időszakban a tárgyalását a Nuggets vezetésével arról, hogy végül mi lesz a szerződésével. A valaha volt leggyorsabb tripla-duplát elérő játékos végül nemrégiben meghosszabbította kontraktusát a Denver Nuggets csapatával. De kíváncsiak vagyunk a részletekre? Azt javasoljuk mindenkinek, hogy folytassa az LV BET sportfogadási blogjának böngészését, ahol ez mellett még számtalan egyéb érdekesség fog még kiderülni Nikola Jokicról és arról a hihetetlen pályafutásról, amit befutott az amerikai kosárlabda világában. A következőkben tehát lesz még szó:

  • Nikola Jokic szerződéséről és a feltételeiről
  • Érdekességekről és rekordjairól
  • A jövőképéről és hogy mit is tud ez a játékos még mutatni

Nikola Jokic új szerződése a Denver Nuggets csapatával

Július elején jelentette be a Denver Nuggets csapata, hogy az egykoron 41. helyen draftolt Nikola Jokic most már az NBA történetének legnagyobb szerződésével rendelkezik. Jokic 5 évre, 264 millió dollár értékű hihetetlen hosszabbítást írt alá a denveri csapattal. Az új szerződés a 2023-2024-es szezonnal kezdődik majd és egészen a 2027-2028-as szezonig tart majd, ahol Jokic még élhet is a záradékával és további 60 millió dollárt kasszírozhat. A szerb sztár ezzel hét NBA szezon alatt elért oda, amiről a legtöbb kosaras még az NBA bajnokságában belül is csak álmodozik.

The highest contracts in the NBA league

Már a negyedik szezonjában All-Star, és azóta is tartja ezt a szintet, miközben az elmúlt két szezonjában MVP is lett úgy, hogy az elmúlt két szezonban bőven 25 pont felett átlagolt meccsenként. És nem is szoros szavazásokon lett MVP, mindkét szezonban, az összes szavazat 75%-át ő kapta. És az új szerződés pályafutása legjobb szezonjának lezárásaként érkezett. Ő az első NBA játékos, aki 2000 pontot dobott, 1000 lepattanót szedett és 500 asszisztot adott egy szezonban.

További érdekességek Nikola Jokic NBA karrierjéről – avagy miért járt neki ez a szerződés

A 2021-2022-es szezonban Jokic átlagban 14 lepattanót szedett és 7,9 asszisztot osztott ki egy olyan csapatban, amely tele volt sérültekkel. Még így is elrángatta a Denver Nuggets gárdáját a nyugati hatodik helyre, a rájátszásban pedig pont a Golden State Warriors csapata kapta el őket irtózatosan. A Denver a 2022-es szezon végén eléggé átalakult szervezetileg is. Távozott a kosárlabdáért felelős technikai vezető, akinek távozása után utódja azonnal komoly cseréket eszközölt a játékosok frontján is.

Jokic személyében egy egyszerű játékost tisztelhetünk, akinek a hobbija is mutatja, hogy milyen játékot mutat. Minden idejét szerbiai lovardájában szereti tölteni, például, amikor MVP-ben választották, éppen ügetett valahova. Ő a 13. olyan játékos, aki egymást követően képes MVP díjat nyerni, és most olyan klubba lépett be, ahol nem mások vannak még, mint Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone és Michael Jordan. És ha véletlenül tudna még egy MVP címet nyerni, akkor Wilt Chamberlain társaságában emlékeznénk rá.

Nikola Jokic jövőképéről

Ha azt nézzük, hogy Nikola Jokic milyen hihetetlen teljesítményt nyújtott eddig, akkor nem kérdés, hogy a következő néhány évben is mire számíthatunk tőle. Első szezonját átlag 10 ponttal kezdte meccsenként, és innen jutott el hét év alatt oda, hogy közel 30 pontot átlagol. És a trend egyértelműen látható, ha így folytatja simán meglehet a meccsenkénti 30-as átlag is. Ugyanezt láthatjuk a blokkjai és az asszisztjai számában is.

Úgyhogy játékosként már elég sok mindent elért, ha jól sikerül összerakni körülötte a csapatot, akkor végre a Denver Nuggets csapatával is képes lehet valamiféle nagy dobást összehozni. Bár ez a Denver nem igazán van még olyan állapotban, hogy NBA bajnokságot nyerjen mostanában. De ha kíváncsiak vagyunk a tényleges esélyekre, akkor az LV BET sportfogadási blogján olvasgassuk a friss tippeket!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *