A UFC történetének leggyorsabb kiütései

A UFC történetének leggyorsabb kiütései

Shortest fight in UFC historyAz MMA azaz kevert harcművészetek világának legnépszerűbb sorozata a UFC. Egy MMA edzésen számtalan technikát tanulnak meg a harcosok, mert ma már azok az igazán sikeresek, akik nem csak egyetlen harcművészetet tudnak képviselni. Hiába az MMA kesztyű és hiába egy erős ütés, ha mondjuk földharcban nem túl jó az adott harcos. A sokszínűségtől és a különféle harcmodoroktól eltekintve azért mindig volt egy módja annak, hogy valaki a UFC hírek közé emelkedjen. Ráadásul az UFC rangsor sem nagyon számít ilyenkor, ha valaki villámgyorsan képes kiütni az ellenfelét, akkor az sokáig a szurkolók szívébe lopja magát. És ez nem is egy szekszárdi UFC viadal, hanem a legnagyobb UFC események valamelyikén történik.

A valaha volt első UFC Fight Night esemény 1993. november 12-én zajlott le, amikor az egész sportág még mérföldekre volt attól, ahogy most kinéz. Nem voltak bírák sem, és a két harcos nagyjából végkimerülésig harcolt egymással ötperces menetekben. 30 év telt el azóta, de még mindig hihetetlen kiütéseket láthatunk a ketrecben. Ahogy várjuk az újabb UFC meccsek fogadási lehetőségeit, tökéletes alkalom nyílik rá, hogy megnézzük a UFC történetének leggyorsabb kiütéseit. Ha pedig kíváncsiak vagyunk még arra is, hogy mire lehet fogadni UFC-ben vagy melyek a legjobb UFC fogadási stratégiák, akkor mindenkinek azt javasoljuk, hogy kövesse az LV BET sportfogadási blogját, ahol sok érdekesség mellett még UFC fogadási tippeket is találhatunk! A következőkben tehát részletesen írunk még:

  • A legrövidebb UFC meccsekről avagy a leggyorsabb kiütésekről
  • További villámgyors UFC kiütéseket fogunk még megmutatni
  • A UFC kiütéseinek leggyorsabbikáról ejtünk szót

A legrövidebb UFC meccsek története avagy a leggyorsabb UFC kiütések

Különösen ismert kiütésnek számít a UFC világában Terrance McKinney és Matt Frevola mérkőzése még 2021-ből. Méghozzá azért lett annyira ismert ez a mérkőzés, mert Terrance McKinney 2021. júniusában Matt Frevola ellen mutatkozott be és tette le névjegyét egészen megdöbbentő módon. Az arizonai Glendale városában tartott selejtező összecsapáson léptek egymás ellen ketrecbe, de nem tartott sokáig az ütközet. Még valószínűleg McKinney fülében csengett a csengő hangja, amikor előrelépett, megérintette Frevola kesztyűjét, majd azonnal letámadta és jobbról balra haladó bődületes erejű ütéssel elsöpörte ellenfelét. McKinney is annyira meglepődött, hogy az utána következő ünneplésben le is sérült kicsit.

Szintén 7 másodpercig tartott Chan Sung Jung és Mark Hominick meccse 2011-ben. Miután kikapott a pehelysúlyú világbajnoktól, Jose Aldótól, Mark Hominick abban reménykedett, hogy ismét a győzelmek útjára léphet Chan Sung Jung ellen a UFC 140-es gáláján. De a Koreai Zombi néven ismert harcos, aki ekkor még csak második alkalommal lépett ketrecbe, másként gondolta. Az első meccsét is győzelemmel zárta Leonard Garcia ellen, így tudta, hogy mire képes. Az ellenfelét alábecsülő Hominick bátran előrerohant a küzdelem elején, de súlyos árat fizetett ezért. Belefutott a dél-koreai harcos jobbegyenesébe és azonnal padlót fogott. Mindössze hét másodperc volt az egész.

További villámgyors UFC kiütések

Todd Duffee és Tim Hague meccse 2009-ből szintén hét másodperc alatt befejeződött. Egyetlen lista sem lehet teljes nehézsúlyú kiütések nélkül és Todd Duffee beírta magát a rekordok könyvébe. Duffee 5-0-s rekorddal érkezett UFC-be és ezen öt meccs közül négyet az első menetben lezárta. Volt kettő olyan, amelyek 15 illetve 16 másodpercig tartottak csak. Így nem volt meglepetés, hogy a UFC 102-n mindössze hét másodperc alatt lemészárolta Tim Hague-t. A két harcos a nyolcszög közepén találkozott és ballal olyat adott Hague-nek, hogy a harcos azonnal padlót fogott. Duffee püfölni kezdte a fejét és ha nem lép közbe a bíró, valószínűleg maradandó károsodást is szenved.

Egy másodperccel rövidebb idő alatt, hat másodperc alatt befejeződött Duane Ludwig és Jonathan Goulet meccse 2006-ban. Ludwig nevéhez fűzödött sokáig a UFC történetének leggyorsabb kiütése, de azt csak öt évvel később ismerték el hivatalosan. Ludwig mindössze hat másodperc alatt kiütötte Gouletet, de mivel az időmérő nem igazán figyelt oda, így még további öt másodpercig pörgött az óra. Egészen 2011-ig 11 másodperces kiütésként volt nyilvántartva a történet, amikor végül korrigálták a hibát.

A UFC kiütések leggyorsabbika

Valószínűleg sokáig nem fogják megdönteni a Jorge Masvidal vs Ben Askren 2019-es UFC meccs kiütési rekordját. Ráadásul ez egy olyan kiütés volt, amikor nem is kézzel történt a „kivégzés”. Jorge Masvidal ugyanis repülőrúgással ütötte ki Ben Askrent 2019-ben a UFC 239-es gáláján. Elképzelhetetlen volt, hogy egy küzdelem ilyen gyorsan végetérjen, de a repülő rúgás lehetővé tette az 5 másodperces kiütési időt. A főleg földharcban kiemelkedő Askren besétált az oktagon közepére, amikor a messziről futtában érkező Masvidal térde telibe találta.

Askren kiütése egyébként azért merült valamennyire a múlt homályába, mert nem sokkal később a YouTube-csillagból lett bunyós Jake Paul ellen is kiütéssel veszített. Ez a két meccs egyébként kifejezetten nem tett jót Askren karrierjének a UFC-ben.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *