2021/22 UEFA Európa-liga csoportkör, második mérkőzésnap

2021/22 UEFA Európa-liga csoportkör, második mérkőzésnap

Az idei UEFA Európa-liga 57 résztvevővel indult, a selejtezőket augusztus 5-én, 12-én, majd a rájátszást ezen belül augusztus 19-én és 26-án játszották. A csoportkör első napját szeptember 16-án tartották, míg a második mérkőzésnapra szeptember utolsó napján kerül sor.

Szeptember 30-án tehát tizenhat mérkőzést játszik egymás ellen harminckét csapat az UEFA Európa-liga második csoportkörének keretei között. Nyolc mérkőzés 18:45-kor, míg a másik nyolc meccs 21:00-kor startol el.

Szeretne többet megtudni erről az eseményről? A legjobb Európa Liga fogadási tippek az LV BET sport blogján találhatóak: olvasson utána ennek az eseménynek és tegye meg tétjeit!

Az UEFA Európa-Liga ma és rövid története

A Bajnokok Ligája után ez a második legfontosabb (és valószínűleg legismertebb) futball esemény az UEFA szervezésében. A bajnokságon futball klubok vesznek részt és a csapatok a saját országos bajnokságukon, illetve országos kupájukon keresztül kapnak lehetőséget arra, hogy indulási jogot szerezhessenek.

Az Európa-liga a ma kicsit furcsán hangzó Vásárvárosok Kupája (Inter-Cities Fairs Cup) névre hallgatott, egészen 1955-től, majd 16 évvel később az újabb neve UEFA-kupa lett. 2009-ben ezt megszüntették a kicsit komikusan hangzó Intertotó-kupával együtt és ekkor jött létre az Európa-kupa.

A csoportkörökbe 48 csapat jut be, őket 12 különböző, 4 csapatos csoportba sorolják. A negyvennyolc csapat úgy jön össze, hogy 17 csapat mindig automatikus résztvevő, a selejtező főágáról 13, a bajnoki ágról 8, az UEFA-bajnokok ligája selejtezőjéből pedig 10 csapat jut be a csoportkörbe.

Jelenleg a Villareal CF a címvédő első győzelmével ez előző szezonból, míg a legsikeresebb csapat az Európa-liga történetében a Sevilla FC volt, amely már hatszor végzett első helyen a tornán.

A pénzdíjak sem elhanyagolhatóak: az előselejtezőben több mint 200.000 euróval gazdagodik egy csapat, míg a fődíj 8,5 millió euró feletti összeg is lehet.

Fogadási tippek és szorzók az UEFA Európa-liga csoportkörének második napján

Az Europa Liga sportfogadás szempontjából egy hálás esemény: a csoportkörben, mint említettük, 16 mérkőzést tartanak egyszerre, így lehet mazsolázni a legbiztosabb – vagy éppen a legszorosabb meccseken és a legjobb szorzókért.

A csütörtöki játéknapon van magyar vonatkozás is: az FTC a Real Betis-szel mérkőzik meg csütörtök este 9-kor. Ha hihetünk a szorzóknak, a meccs nem lesz nagyon szoros: 5,1-es és 1,67-es szorzót találunk itt, míg a döntetlen 4,05-ös szorzóval fizet. De a sportban és a sportfogadásban mindig akadnak meglepetések, ezért is érdemes követni az eseményeket.

A megjósolhatóan legsimább meccs azonban nem ez lesz, hanem

a West Ham United az SK Rapid Wien ellen, itt a szorzók 1,28 és 11-esek és

az SSC Napoli a Spartak Moscow ellen, 1,25 és 11-es szorzóval.

Ezekkel szemben a legizgalmasabb meccsek a szorzók alapján ezek lesznek:

– az AC Sparta Praha – Glasgow Rangers, ahol mindkét oldalon 2,7-es szorzót találunk,

– a Real Sociedad és az AS Monaco mérkőzés, ahol a szorzók 2,3-ös és 3-asak és

– a PFC Ludogoretz Razgrad – Red Star Belgrade meccs, 2,9-es és 2,4-es szorzókkal.

A döntetlenek mérkőzéstől függően 3,2 – 6,5 közötti szorzókkal fizetnek.

A végső győzelemre van esélye a Nápoly, a Leicester, West Ham, Lazio és Bayer Leverkusen csapatának is.

Fogadások az UEFA Európa-Liga csoportkörének második napjára az LV BET-en

Az UEFA Európa-liga fogadások nagyon sokrétűek az LV BET oldalon, a mérkőzéseken közel 200 különböző fogadási típus érhető el. A már említett 1, 2, X fogadások mellett népszerűek a dupla esély, összesített gólok, ázsiai hendikep opciók is.

Nézzen szét és találja meg az Önnek leginkább tetsző fogadási típusokat és tegye meg tétjeit az LV BET oldalán!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *