A La Liga 2021 22 szezonjának részletes összefoglalója

A La Liga 2021 22 szezonjának részletes összefoglalója

Summary of the season in the Spanish La Liga 2021/2022A La Liga 2021 22 szezonja a La Liga, azaz a spanyol bajnokság legutóbbi szezonja volt, amely 2021. augusztus 13-án kezdődött és 2022. május 22-én ért véget. A La Liga meccsek ezúttal is hozták azt a minőséget, amiért nagyon szeretik a szurkolók a spanyol focit, de az már elég hamar eldőlt, hogy a Real Madrid csapatát az idei szezonban nem nagyon fogják megszorítani. A La Liga menetrend alapján nagyjából már a szezon felénél lehetett látni, hogy a Real meg fogja nyerni a bajnoki címet és végül ez így is történt, a királyi gárda 13 pont előnnyel nyerte meg végül a szezont. A La Liga tabella vonatkozásában látható, hogy mennyire szoros volt a liga, hiszen három-három csapat is teljes ugyanannyi pontszámmal végzett és a kiesés kérdése is csak az utolsó fordulóban dőlt el.

A La Liga eredmények között voltak nagy meglepetések, gondoljunk arra, amikor a Real hazai pályán kapott ki 4-0-ra a későn feltámadó Barcelonától, de az is meglepetésnek számít, hogy a végül utolsó helyen végzett Alavés egyszer nyerni tudott idegenben is. Ha kíváncsiak vagyunk a La Liga 2021/22 szezonjának legfontosabb eseményeire és eredményeire, akkor azt javasoljuk mindenkinek, hogy folytassa az LV BET sportfogadási blogjának olvasását, hiszen nem csak az eredményeket fogjuk megmutatni, de folyamatosan friss híreket és tippeket is olvashatunk itt. A következőkben lesz szó tehát:

  • A spanyol bajnokság eredményeiről
  • A kiesőkről és egy-két érdekességről
  • Megnézzük, hogy milyen más rekordok jellemzik ezt a szezont

A La Liga 2021 22 végeredménye részletesen

A spanyol bajnokság, azaz a La Liga legutóbbi szezonjában is 20 csapat indult, amelyek 38 mérkőzésen gyűjthettek pontokat, hogy minél jobb helyezést érjenek el. Az első hét helyezett gárda szerzett jogot a nemzetközi kupaporondon történő indulásra, amelyek közül az első négy a Bajnokok Ligájában indulhat, az ötödik és hatodik helyezettek az Európa Ligában, míg a hetedik helyen záró csapatnak a Konferencia Liga jutott. A kiesés végül az utolsó három helyen záró csapat szomorú kötelezettsége lett és sajnos elmondható, hogy 5-6 csapat állt harcban ezen pozíciók elkerüléséért szinte végig. A bajnokságot tehát a Real Madrid játszi könnyedséggel nyerte meg végül, 13 pont előnnyel a későn feltámadó és a szezont szörnyen kezdő Barcelona előtt.

A Barcelona egyébként egészen az utolsó pillanatokig küzdött a minél jobb helyekért, látható is, hogy a harmadik helyezett Atlético Madrid és a katalánok között mindössze két pont különbség lett a végén, de a második helyezett és a negyedik helyezett Sevilla között is csak három pont maradt a differencia. A két Európa Liga helyet a Real Betis és a Real Sociedad szerezték meg, mindkettő csapatról elmondható, hogy ennél rosszabb és ennél jobb helyre sem nagyon volt már a végén esélyük. A hetedik, utolsó nemzetközi kupaindulást jelentő pozícióban a Villarreal végzett a szezon végén a Bilbao előtt.

Table of the Spanish La Liga in the season 2021/2022

A La Liga 2021 22 szezonjának kiesői és érdekességei

Az elég gyorsan látható volt a La Liga 2021 22 szezonjában, hogy 5-6 csapat fog majd küzdeni a kiesés elkerüléséért, de elég hamar eldőlt, hogy az Alavés végez majd az utolsó helyen és távozni fog a másodosztályba. A másik két kieső pozíció elkerüléséért nagyon sokáig folytatott harcot a Granada és a Levante mellett a Cádiz, a Mallorca valamint a Getafe, de végül előbbi két csapat távozik majd az első osztályból. Ha az érdekességeket nézzük, akkor mindenképpen meglepő, hogy a Real Madrid egyszer vereséget szenvedett odahaza, de az Atlético Madrid két hazai vereségére sem nagyon számítottak a fogadók.

Szörnyű idegenbeli teljesítményt nyújtott a szezonban az Espanyol és a Getafe is, mindkét csapat mindössze egyetlen egyszer tudott idegenben nyerni, ellenben a Real Madrid csapatával, amely csak háromszor kapott ki vendégként.

Egyéb fontos számok a szezonból

A bajnokság gólkirálya a 38 meccsen 27 gólt szerző Karim Benzema lett, aki toronymagas előnnyel zárt a 18 gólos Celta csatár, Iago Aspas előtt. Egyetlen egyszer volt arra példa a bajnokságban, hogy egy meccsen egy játékos 4 gólt rúgott, de 9 alkalommal volt mesterhármas is a bajnokságban. A legdurvább játékot egyértelműen a Valencia csapata produkálta, 123 sárgalapot és 8 piroslapot kaptak a bajnokságban, szemben az Atlético Madrid csapatával, amelynél nem volt piros lap, de a Real sem panaszkodhat mindössze 76 sárga lapjával.

Érdekesnek találtuk ezt a cikket és szeretnénk megtudni, hogy milyen eredmények születtek más bajnokságokban? Akkor érdemes olvasgatni az LV BET sportfogadási oldalát és blogját is, hiszen rengeteg érdekes cikk mellett bemutatjuk a többi bajnokság eredményét, de napi szinten teszünk közzé cikkeket és hasznos fogadási tippeket is! Szóval blogra fel, az LV BET oldala minden napra izgalmakat kínál.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *