A Serie A 2021/22 szezonjának részletes összefoglalója

A Serie A 2021/22 szezonjának részletes összefoglalója

Serie A - summary of the season in the Italian league 2021/2022A Serie A 2021/22 az olasz bajnokság legutolsó szezonja volt, amely a korábban megszokottakhoz képest is nagyszerű küzdelmet hozott és egészen az utolsó pillanatig nyitva maradt a legtöbb fontos kérdés. A Classifica Serie A 2021. augusztus 21-én kezdődött és 2022. május 22-én fejeződött be és az olasz foci első osztályának elmúlt szezonjaival ellentétben ezúttal egészen az utolsó játéknapig kérdéses volt, hogy ki lesz majd a bajnok. A Serie A tabella élén végül az AC Milan csapata végzett, amely a 2010-2011-es szezon után lett ismét az olasz bajnokság tabella első helyezettje.

A Serie A eredmények között volt jó pár váratlan mérkőzés is és az elmúlt években uralkodónak számító Juventus csapata ezúttal nem igazán tudta megmutatni magát. De nem csak a bajnoki címért is kifejezetten komoly harc folyt egészen az utolsó fordulókig. Az olasz foci ünnepe volt ez a szezon is, 380 mérkőzéssel és ez természetesen a fogadóknak is nagy esélyt kínált. Ha pedig kíváncsiak vagyunk arra, hogy végül hogy alakult a Serie A 2021/22 szezonja, akkor folytassuk az LV BET sportfogadási blogjának böngészését, hiszen itt számtalan nagyszerű fogadási tipp mellett érdekes összefoglalókat és cikket találhatunk. A következőkben lesz szó tehát:

  • Az olasz bajnokság eredményeiről
  • A kiesőkről és egy-két érdekességről
  • Megnézzük közelebről azt is, hogy milyen más rekordok jellemzik ezt a szezont

A Serie A 2021/22 szezonjának végeredménye

Az olasz bajnokság, azaz a Serie A a legutóbbi szezonban is 20 csapat küzdelmét hozta el. Az első négy helyen záró csapat indulhatott a Bajnokok Ligájában, az 5. és 6. helyezettek az Európa Liga küzdelmeiben vehetnek majd részt, míg a bajnokság hetedik helyén záró csapatnak az Európai Konferencia Liga küzdelmei jutottak. Az utolsó három helyezett csapatnak pedig távoznia kellett a másodosztályba. Ahogy a bevezetőben volt róla szó, egy rendkívül szoros bajnoki szezon után 86 pontjával az AC Milan csapata nyerte meg a bajnoki címet, két pont előnnyel az Internazionale csapata előtt és 7 ponttal a Napoli előtt. A negyedik, utolsó BL-indulást érő helyre végül a Juventus ért oda egy acélos hajrával.

Az Európa Ligában a Lazio és a Roma csapatai indulhatnak majd, míg a hetedik helyre a Fiorentina csapata került oda. Azért az elmondható, hogy még a 8. helyen végző Atalantának voltak reális esélyei bekerülni a legjobb hétbe, utánuk már jól megszakadt a tabella. A következőkben megnézzük, hogy mely csapatoknak nem sikerült végül a bentmaradás!

A Serie A 2021/22 szezonjának kiesői és érdekességei

Már a feljutásnál látható volt, hogy az idei szezon újoncai, a Salernitana, a Venezia és az Empoli komoly harcban lesznek majd a bentmaradásért. Végül a Venezia a bajnokság leggyengébb csapataként már elég korában elbúcsúzott az élvonaltól, viszont a másik két helyért irtózatos küzdelem folyt a legvégéig, míg végül kiderült, hogy a Cagliari és a Genoa csapatai távoznak még az első osztályból. A Salernitana kizárólag az utolsó 5-6 meccsen nyújtott teljesítményének köszönheti megmenekülését.

A szezonban a legnagyobb idegenbeli győzelmet az Inter aratta, amikor 5-0-ra legyűrte a Salernitana csapatát, míg a legnagyobb hazai siker a Fiorentina nevéhez fűződik, amely csapat 6-0-ra ütötte ki a Genoa alakulatát. A Genoa egyébként nem ok nélkül távozott az első osztályból, hiszen 26 mecsen keresztül nem tudtak nyerni a bajnokság egy bizonyos szakaszában.

Egyéb fontos számok a szezonból

A bajnokságban a gólkirály a Lazióban játszó Ciro Immobile lett, aki 27 gólt termelt, míg a második helyen a Juventusban és a Fiorentinában is játszó Vlahovic végzett 24 góllal. Ebben a szezonban 9 alkalommal volt példa mesterhármasra, Giovanni Simeone pedig a Verona színeiben 4 gólt rúgott a Lazio ellen még tavaly októberben. A legtöbb néző egy Inter – Roma meccsen volt 2022. áprilisában, szám szerint 74947, míg a legkevesebben egy Empoli – Venezia meccsre mentek ki, alig voltak 2500-an.

Tetszett ez a cikk? Ha kíváncsi vagy hasonló írásokra vagy csak fogadni szeretnél, akkor mi azt javasoljuk, hogy olvasd az LV BET sportfogadási blogját vagy látogasd meg magát az oldalt, hogy megtaláld a legjobb fogadási lehetőségeket. Hasznos jótanácsokkal és tippekkel is szolgálunk majd!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *