Az elpusztíthatatlan Inaki Williams

Az elpusztíthatatlan Inaki Williams

Iñaki Williams footballer of Athletic BilbaoAz 1994-ben született Inaki Williams rekord őrzője a spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokságban, a La Liga küzdelmeiben. Az Athletic Bilbao akadémiáján nevelkedett Inaki Williams ugyanis több mint 300 alkalommal szerepelt már a baszk csapatban és ő tartja az egymást követő legtöbb lejátszott mérkőzés csúcsát is, hiszen több mint 200 meccsen szerepelt megszakítás nélkül a csapatban. Pontosan ezért nevezték el úgy, mint az elpusztíthatatlan Inaki Williams.

2022 április 17-én a La Liga eredmények történetében újabb fordulópont következett be, hiszen Inaki Williams a hatodik évét kezdte meg úgy, hogy egyetlen egy meccset sem mulasztott el a Bilbao színeiben. De kíváncsiak vagyunk még hasonló érdekességekre? Azt javasoljuk, hogy mindenki kövesse az LV BET sportfogadási blogját, ahol rengeteg hasonló izgalmas történet mellett nagyszerű fogadási tanácsokkal és tippekkel várunk mindenkit!

Inaki Williams története egy különleges történet

Inaki Williams ghánai szülők gyermekeként született 1994-ben Bilbaóban, akik egyébként a Szaharán keresztül keltek át, hogy Európába jussanak és a spanyol enklávé, Melilla határkerítését is kénytelenek voltak átmászni. Az őket segítő segélymunkás iránti hálából adták az Inaki nevet a fiúnak, aki nagyon gyorsan megmutatta magát a labdarúgás világában. A CD Pamplona csapatában tűnt fel, de nagyon gyorsan bekerült a Bilbao akadémiájára, ahonnan aztán egyenes út vezetett a felnőtt nagycsapatba. Kisebb kitérők és alacsonyabb osztályú próbálkozások után 2014-ben kezdte meg igazi karrierjét az Athetic Bilbao csapatában.

Az első bemutatkozása a La Liga küzdelmeiben 2014. decemberében volt egy vesztes mérkőzésen, de ez nem nagyon szegte Inaki Williams kedvét. Innen kezdve ugyanis nem volt megállás, oszlopos tagjává vált a Bilbao csapatának. A klubhűség egyik oszlopának számít, fel sem merült benne, hogy eligazoljon a baszk csapattól, és karrierjében nagyon fontos állomás volt, amikor 2016-ban bemutatkozhatott a spanyol nemzeti labdarúgó válogatottban is. Csatárként játszik, de nem tartozik a legtöbb gólt rúgó spanyol játékosok közé, ahogy a Bilbao sem a legjobb csapat a La Liga tabella tekintetében.

Inaki Williams nagy eredményei

A spanyol nemzeti válogatottban egyszer bemutatkozó Inaki Williams neve többször nem merült a válogatott kapcsán, ezért is keresték meg szülei hazájából, Ghánából, hogy csatlakozzon az ottani csapathoz. Williams azonban egy néhány mondatos interjúval lezárta a találgatásokat, amikor kiemelte, hogy bár szülei onnan származnak és a kultúrája is oda köti, ő valójában egy spanyol-baszk ember és ezért a ghánai zászló sokkal többet jelent valaki másnak, mint neki. A Bilbao mindig is híres volt arról, hogy csak baszk játékosokkal tölti fel keretét, így ez a megnyilatkoztatás nagyon hízelgő volt a szurkolók számára is.

Williams annyira baszk egyébként, hogy még a baszk nemzeti válogatottban is bemutatkozott 2018-ban. 2021. október elseje egy különleges rekord beállítását is jelentette a La Liga történtében, amikor Inaki Williams megszakítás nélkül 203. alkalommal lépett pályára a Bilbao színeiben az Alavés elleni hazai meccsen. Ezzel pedig megdöntötte Juan Antonio Larranaga rekordját, aki 1986 és 1992 között 202 alkalommal játszott megszakítás nélkül a Real Sociedad színeiben. Egyébként pont 2021-ben játszotta le 300. meccsét is a baszk csapat mezében. A La Liga küzdelmeiben az Athletic Bilbao az erősebb csapatok közé tartozik, de sosem küzd nagyon a bajnoki címért. Mostanában elért legnagyobb eredménye a csapatnak a 2020-2021-es spanyol Szuperkupa megnyerése volt, amelyhez tevékenyen hozzájárult Inaki Williams is. Érdekesség még a labdarúgóról, hogy egy Amazon Prime dokumentumfilm sorozat főszereplője is volt, amelyet még a 2017-es szezon során forgattak vele.

Inaki Williams és hihetetlen teljesítményének hatása és az Athletic Bilbao eredménylistája

Inaki Williams csapata az Athletic Bilbao a spanyol La Liga eredmények tekintetében a negyedik legeredményesebb csapatnak számít, hiszen 8 alkalommal nyertek bajnoki címet, bár egyik sem Inaki Williams idejében történt. Viszont a Copa del Rey címek tekintetében csak a Barcelona nyert náluk többet, hiszen 23 alkalommal tudták megnyerni a spanyol kupa sorozatát. Érdekesség még az is, hogy a La Liga 1929-es megalapítása óta a Barcelona és a Real Madrid mellett ők az egyetlen csapat, amely még sosem esett ki az első osztályból.

Nagyon sokat köszönhet Inaki Williams az Athletic Bilbao azon politikájának, amely szerint csak baszk játékosok játszhatnak a csapat színeiben. Ez egyébként nagyon sok támogatóval és kritikussal is bír, Inaki Williams azonban már többször elmondta, hogy ő nagyon büszke a Bilbaóra és a baszk hagyatékára. Pontosan ezért is nagyon szeretik a szurkolók, akik amúgy is azok közé tartoznak, akik űzik-hajtják a csapatukat és ezért a Bilbao hazai pályája mindig is az egyik legerősebbek közé tartozott. És ahogy látjuk most játszani Inaki Williamst, elképzelhető, hogy meg sem fog állni a 300-as rekordig! Tetszett ez a cikk? Ha hasonlókat akarsz olvasni, akkor kövesd az egyik legnagyobb sportfogadási oldal, az LV BET blogját és oldalát, ahol számtalan fogadási esemény mellett ilyen és ehhez hasonló érdekességeket is olvashatsz rendszeresen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *