Jamie Vardy a semmiből jött csillag

Jamie Vardy a semmiből jött csillag

Jamie Vardy, the legend of Leicester CityAmikor 2012. május 18-án a Premier League, azaz az angol bajnokság egyik stabil, ám kevésbé erős csapata, a Leicester City bemutatta új szerzeményét, Jamie Vardyt, senki nem gondolta volna, hogy egy új csillag született. A Sheffieldben született Vardy leigazolásáról igazából még nagyon a szurkolók sem vettek tudomást, senki nem gondolta volna, hogy historia Jamiego Vardy néven később a spanyolok hosszasan elemzik majd a karrierjét és hogy az angol bajnokság történetének egyik legnagyobb bravúrjában is részt tud majd venni. Gondoljunk bele, a Sheffield Wednesday csapatában nevelkedő Vardyt 16 éves korában elengedte akkori csapata és ezután igazából már csak hobbiból focizott.

A Fleetwood Town gárdájában kergette a labdát akkor is, amikor a Leicester City felfigyelt rá. Leigazolása azt is jelentette, hogy egyszerre három osztályt képes volt átugrani. És legendás is lett azzal, hogy soha senki nem kért 1 millió fontot úgy a szolgáltatásaiért az angol labdarúgásban, hogy korábban nem szerepelt profi csapatban. Nagyon sokan kritizálták Vardyt és csapatát is, hiszen első szezonjában a Premier League tabella és a Premier League eredmények sem mutatták azt, hogy megérte leigazolni. A másodosztályban betették 26 meccsen és mindössze négy gólt tudott termelni. Ekkor már csalódásról beszéltek vele kapcsolatban, de szerencsére haladt tovább előre a Premier League menetrend, amelyben már szerepet kapott a Leicester City is. De ha kíváncsiak vagyunk még hasonló történetekre, akkor kövessük az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan érdekesség mellett írunk nagyszerű fogadási tippeket is! A következőkben lesz még szó:

  • Vardy karrierjének beindulásáról
  • Sztárrá válásáról
  • Néhány érdekességet is megmutatunk róla

Jamie Vardy karrierjének beindulása

Jamie Vardy karrierje akkor indult be igazán, amikor a Leicester City feljutott az első osztályba, azaz a Premier League-be. Az angol foci legmagasabb osztályában Vardy és csapata, a Leicester City hazai pályán fogadta a Manchester United gárdáját azon a napon, amikor Vardy először futott ki a PL gyepére. Mindenki azért kapcsolta be a televíziót, hogy egy könnyed Manchester United győzelmet láthasson, ehelyett szenzációs bravúrt hajtott végre a Leicester, és legyűrte ellenfelét. A meccs után mindenki Vardyról beszélt.

És bár végül ebben a szezonban csak öt gólt rúgott, sokak szerint nagy szerepe volt abban, hogy a Leicester megmenekült a kieséstől. Annyira jó teljesítményt nyújtott, hogy egy barátságos mérkőzésen még az angol válogatottban is bemutatkozhatott. A 2014/2015-ös szezonra is bizakodva akart ráfordulni a Leicester City, viszont közbejött egy nagy törés – új edző érkezett Claudio Ranieri személyében és ezt a bukmékerek úgy árazták be, hogy 5000-szeres pénzt fizettek volna annak, aki a Leicester bajnoki címére tesz és sikerrel is jár.

Amikor a Leicester City és Jamie Vardy világsztár lett

Hiába volt azonban nagyon esélytelen a Leicester, a sokáig amatőrként focizó Vardy nem törődött az esélyekkel. Elkezdte ontani magából a gólokat és amikor sorozatban a 10. meccsén rúgott gólt ebben a szezonban, a Leicester City a tabella élére állt. De Vardy nem foglalkozott semmivel, ment előre tovább és megszerezte sorozatban 11. meccsén is azt a gólt, amivel beállította a korábbi Premier League csúcsot. És végül ezt a szezont 24 góllal zárta, az első olyan Leicester játékosként Gary Lineker óta, aki 20 gólnál többet tudott rúgni. És két évvel azután, hogy a Championship bajnoki trófeáját a magasba emelhette, 2016. májusában Vardy a Premier League bajnoki trófeáját is a magasba emelhette.

Ez egyébként a Leicester City történetének is a legnagyobb pillanata volt. Abban a szezonban Vardy lett a Premier League legjobb játékosa és a Bajnokok Ligájában is megmutatta később, hogy a nemzetközi porondon is megállja a helyét. Ekkor már nagyon sok sztár neve felmerült a Leicester kapcsán, például Szalai Attila Leicester City igazolása is sokáig téma volt. Ez tehát annak a története, ahogy négy év alatt egy amatőr angol labdarúgóból Premier League-bajnok lett.

Érdekességek Jamie Vardyról

Jamie Vardyról sokan azt gondolják, hogy csak a Leicester City történelmi bajnoki címének volt fő letéteményese. Ez nem igaz, hiszen Vardy például FA-kupát is nyert a csapattal a 2019/2020-as szezonban, sőt, gólt rúgott az angol válogatottban az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is. Nem is lehet nagyon elmondani, hogy mit jelent Jamie Vardy a Leicester City számára. Az biztos, hogy a csapat szurkolói között ő egy igazi legenda.

Érdekesség róla, hogy nem egy igazi sportember saját bevallása szerint sem, nem jár el szabadidejében edzeni, szereti az energiaitalokat és a cukros üdítőket is. Sőt, Leicesterben töltött első éveiben nagyon sokszor részegen ment haza este és nem igazán túl jó állapotban tűnt fel a másnapi edzéseken. Öt gyermeke van három különböző kapcsolatból és egyértelműen olyan ember, aki szereti élvezni az életet – ez látszik is a teljesítményén, hiszen felszabadult, energiától duzzadó labdarúgást játszik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *