A Wimbledon tenisz Grand Slam leghosszabb meccse

A Wimbledon tenisz Grand Slam vagy szimplán csak wimbledoni tenisztorna a világ legrégebbi teniszversenye és egyben a legnagyobb presztízssel bíró. 1877 óta London Wimbledon városrészében tartják és a WTA valamint az ATP ranking szerinti legjobb teniszezők ragadnak ütőt itt minden évben. 1877 óta volt már itt néhány igazán különleges rekord és mérkőzés, de nincs olyan év, hogy a tenisz hírek között ne tűnne fel egy hihetetlen mérkőzés Wimbledonból.

Kíváncsiak vagyunk rá, hogy milyen rekordok születtek ezen a tenisztornán és melyik a Wimbledon Grand Slam történetének leghosszabb mérkőzése? Akkor azt javasoljuk mindenkinek, hogy böngéssze az LV BET sportfogadási blogját, ahol számtalan fogadási tipp és tanács mellett különleges érdekességeket is találhatnak a fogadók. De lássuk is a leghosszabb wimbledoni meccsek listáját! A következőket nézzük meg:

  • A leghosszabb Wimbledon tenisz Grand Slam meccseket
  • A leghosszabb mérkőzéseket
  • És a leghosszabb meccsek fogadási lehetőségeit

A leghosszabb Wimbledon tenisz Grand Slam mérkőzések

A tenisz eredmények vonatkozásában általában az ATP vagy a WTA szakágában is a győzelmeket figyeli mindenki, ki nyerte meg melyik Grand Slamet, hány tornát nyert egy évben és így tovább. Pedig azért van néhány különleges rekord is, amin azért eléggé elámul az ember. Nincs ez másként a Wimbledon tenisz Grand Slam esetén sem, ahol a múltban volt már néhány igazán egyedi mérkőzés. A leghosszabb tenisz meccsek tekintetében Wimbledonban többféle szempontból közelíthetjük meg a rekordokat. A valaha volt leghosszabb ATP férfi döntő 4 óra 48 percig tartott, Roger Federer és Rafael Nadal játszotta egymás ellen.

Ugyanez a nőknél 2 óra 45 perces döntő volt Lindsay Davenport és Venus Williams között, de mindkét kategóriában ezek az értékek messze elmaradnak a leghosszabb meccsek rekordjától. A játékok számát tekintve a legtöbb játék egy döntő meccsen az ATP férfi kategóriában 77 volt, ez is egy Federer meccsen született, amit Andy Roddick ellen játszott. A nők WTA kategóriájában a legtöbb játék egy döntő meccsen 46 játék volt, ezt még jóval korábban Margaret Court és Billie-Jean King vívta egymás ellen. De nézzük meg, melyik volt a valaha volt leghosszabb Wimbledon tenisz Grand Slam mérkőzés!

Melyek a leghosszabb Wimbledon tenisz Grand Slam mérkőzések?

Ahogy fentebb már említettük, a tenisz alapvetően is egy elég hosszú mérkőzésidővel járó sportág, ettől függetlenül azért nagyon ritka, hogy egy meccs rengeteg óráig tartson. A sportág történetében összesen két profi mérkőzésen tartott 7 óránál tovább és mindössze 13 meccs volt, ami hat óránál is tovább zajlott. A valaha volt leghosszabb teniszmérkőzés egyébként pont Wimbledonban volt, még 2010-ben. A meccset az amerikai John Isner játszotta Nicolas Mahut ellen és senki nem gondolta volna, hogy a tenisz történelmének egyik legkülönlegesebb mérkőzése lesz ez. Az első körben játszottak a férfiaknál, Isner a 23. kiemelt volt a tornán, Mahut pedig a selejtezőkből került fel a főtáblára. A mérkőzés angol idő szerint 2010. június 22-én kezdődött délután 6 óra 13 perckor a 18-as wimbledoni pályán.

Aznap este 9 óra 7 perckor a sötétség miatt a bírók felfüggesztették a játékot az ötödik szett kezdete előtt. Szerdán folytatódott a meccs, délután 2 óra 5 perckor és aznap délután 5:45-kor már meg is dőlt a korábbi rekordja a leghosszabb teniszmérkőzésnek. De a játék nem áll meg még ekkor sem, addig folytatták a meccset a felek, amíg 59 játéknál nem alakult ki megint döntetlen állás a döntő szettben. A bírók ismét felfüggesztették a meccset a sötétség miatt este 9 óra 9 perckor. Csütörtökön 3 óra 40 perckor folytatták a meccset és végül Isner nyert 4:47 perckor, úgy, hogy a záró szett 8 óra 11 percig tartott.

A leghosszabb és legkülönlegesebb tenisz meccsek fogadáshoz LV BET-nél

Wimbledon történetének leghosszabb mérkőzése egyben a tenisz történetének leghosszabb meccse is lett, hiszen végül három nap alatt összesen 11 óra 5 percen keresztül játszottak a felek és az eredmény is olyan lett, ami szinte hihetetlen: 6-4, 3-6, 6-7, 7-6 és 70-68 lett a döntő szett eredménye. Így ez a mérkőzés nem csak a leghosszabb időtartamú teniszmérkőzés lett Wimbledonban és a világon, de a legtöbb játékot hozó is egyben. Csak a döntő szett egymaga tartott tovább, mint a korábbi világrekorder mérkőzés. A Wimbledon tenisz Grand Slam pont emiatt annyira népszerű, itt minden évre jut egy-egy különleges mérkőzés, ami a fogadóknak is nagyszerű lehetőségeket kínál.

És a speciális fogadási piacokat is nagyszerűen ki lehet használni Wimbledon tenisz Grand Slam tekintetében, hiszen a leghosszabb wimbledoni meccsen is mindkét játékos több mint 100 ászt ütött és már maguk a játékosok is a végtelen meccsként hivatkoztak rá. És mivel 2019-ben, majd 2022-ben is olyan szabályváltozások történtek, amelyek megakadályozzák a jövőben a hasonló hosszúságú mérkőzéseket Wimbledonban, így valószínűleg Isner Mahut elleni meccse még hosszú ideig a torna és a tenisz történetének leghosszabb meccse marad.

Szeretnénk még hasonló érdekességeket olvasni és nagyszerű Wimbledon tenisz Grand Slam fogadási tippeket kapni? Látogassunk el az LV BET oldalára és sportfogadási blogjára, ahol számtalan nagyszerű cikk és tipp vár minket nap mint nap!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *