Formula 1 Meksikon Grand Prix 2022

F1: Meksikon Grand Prix 2022

Mexico City Grand Prix 2022 - F1 RaceMeksikon GP:tä on ajettu Hermanos Rodriguez radalla vuodesta 1986, mutta maan F1-rataisännöiminen kantaa juurensa jo 1960-luvun alkupuolelle. Yksikään meksikolainen kuski ei ole voittanut vielä kotimaassaan kilpailua – voisiko 30. lokakuuta olla Sergio Perezin paikka ottaa toinen F1 2022 kauden Grand Prix voitto? Lue lisää vedonlyöntianalyysejä LV BETin urheilublogista, ja ota osaa vedonlyömiseen suoraan sivustoltamme!

  • F1 Meksikon Grand Prix 2022: Sergio Perezin paikka ottaa kauden toinen voitto?
  • Parhaat vedonlyöntivinkit- ja kertoimet Meksikon Grand Prixiin F1:sessä
  • LV BET, Formula 1 osakilpailut ja Meksikon GP 2022

Voisiko The Mexican Wunderkind tuoda maallensa palkintopallisijoituksen?

Meksikon Grand Prix kilpailu lähtee tänä vuonna käyntiin 30. lokakuuta, jota tietysti edeltävät vapaat harjoitukset sekä aika-ajot.

Meksikon GP 2021 meni Max Verstappenille kautena, jolloin Lewis Hamilton kilpailutti Red Bullin hollantilaista koko kauden ajan, mutta näillä pienillä voitoilla Verstappen sai voitettua mestaruuden. Tuona 2021 kauden kisassa myös Sergio Perez teki historiaa olemalla ensimmäinen meksikolainen kuski, joka pääsi palkintopallille kotimaassaan. Voittoa ei kuitenkaan vielä ole tullut, ja mikäli Verstappen ei todellisuudessa tarvitse ykköskuskin pisteitä tämän vuoden editiossa, voisi Sergio Perez parhaillaan haastaa jopa voitosta. Formula 1 2021 oli tiukempi kilpailu viimeisiinkin kalenterin ratoihin asti.

Sergio Perez ajaa tällä radalla tunnetusti siis jo hyvin, ja viime kisojen suorituksetkin ovat olleet hyvällä tasolla: Belgiassa hän ajoi toiseksi, ja hollannissa viidenneksi. Kauden toistaiseksi ensimmäinen voitto tuli Monacossa, ja useita kakkospaikkoja on tullut heti Verstappenin jälkijunassa. Formula 1-vedonlyönnissä on aina tärkeätä ymmärtää tallien kuskien hierarkia, ja taktikoiminen pistejakojen suhteen. Kuten kuitenkin mainittua, Verstappenin ei tarvitse voittaa viimeisiä kilpailuja; kakkossijoituksetkin ovat enemmän kuin tarpeeksi, mutta mitään voittoja tuskin jaellaan hitaammalle tallikaverille ihan huvin vuoksikaan.

Tänä vuonna kuitenkin mestaruus on jo tässä vaiheessa käytännössä varmistunut hallitsevalle mestarille – siinä missä pienen pienet matemaattiset mahdollisuudet ovat vielä esimerkiksi Charles Leclercin nousuun, vaatisi se käytännössä keskeytykset hollantilaiselta lähes jokaiseen jäljellä olevaan kilpailuun.

Ferrarilta vaadittaisiin tällä hetkellä paljon, mikäli he haluavat vielä haastaa – jos ei yksittäisten kilpailijoiden mestaruudesta – tallimestaruudesta. Ferrari on voittanut kaksi kertaa Meksikon GP:ssä, kun taas Red Bull on voittanut kolme kertaa toistaiseksi, mutta neljäs häämöttää jo horisontissa puolentoista kuukauden päässä.

Suomen Valtteri Bottas pitää virallista kierrosennätystä hallussaan, jonka hän ajoi vuonna 2018 kierroksella 65.

F1 Meksikon osakilpailu on F1 kalenterin kolmanneksi viimeinen rata, ja todennäköisesti myös matemaattinen mestaruus on tässä vaiheessa Verstappenilla. Tämä luonnollisesti vaikuttaa vedonlyöntiin huomattavasti, mutta miten kertoimet reagoivat tällaiseen faktaan?

Vedonlyöntikertoimet -ja vinkit F1 Meksikon Grand Prix -kilpailuun

On kuitenkin aina lähtökohtaisesti tässä vaiheessa suosia Red Bullia, ja etenkin Max Verstappenia, ellei kaveri ihan tosissaan yritä antaa tallikaverilleen oman kotimaansa voittoa. Sen verran nopeampi kuski on kuitenkin Max Verstappen suuren osan ajasta, ja vaikka Sergio Perez voi välillä ajaakin yhtä hyvin, ei se kokonaiskisassa riitä pysymään ykköskuskin perässä.

Verstappen on myös voittanut tällä radalla jo useaan otteeseen viime vuosina (2021, 2018, 2017). Toki myös aina kova Lewis Hamilton on voittanut Meksikossa viime vuosina (2019, 2016). F1 2022 kautena kuitenkin Mercedeksen ja Red Bullin ero on huomattavasti suurempi.

Ferrarilla kyse on myös Charles Leclercin ja Carlos Sainzin moraalista tässä vaiheessa. Kuten mainittua, melko todennäköisesti mestaruus on jo ratkennut Meksikon GP:n kohdalla, mutta jaksavatko Ferrarin kuskit ajaa loppuun asti kunnolla? Siihen olisi tietysti syytä, sillä tallimestaruudesta vielä taistellaan, ja Mercedeskin on todella lähellä kakkospaikkaa.

Myös Mercedeksen George Russell on ajanut viime kisoissa hyvin, mutta hänen näyttönsä Meksikossa ovat vielä kysymysmerkki. Tällaisten kuskien kohdalla on järkevää aina katsoa F1 aikatauluun kuuluvat vapaat harjoitukset aina kisaa edeltävänä perjantaina. Tietysti F1 aika-ajot ajetaan aina lauantaisin. Myös aika-ajoihin saadaan jo huomattava määrä mielenkiintoisia vedonlyöntimahdollisuuksia LV BETillä.

F1 lähetykset loppuvuoden kalenterissa ovat siinä mielessä nihkeät vedonlyönnissä, että monelle suomenaikaa lähetys alkaa liian myöhään (kilpailu starttaa klo 22:00). Live-vetoja on siis vaikea laittaa, joka on aina suosittu vedonlyöntimuoto Formula 1: essä.

Mielestämme siis lähtökohtaisesti etsimme Max Verstappenin voittoa kenties tasoitusvedon kautta, taikka Sergio Perezin korkeamman kertoimen voittovetoa. Palkintopalleille voitaisiin mustana hevosena hakea George Russelia kolmanneksi, mutta myös Ferrarin Carlos Sainz on ajanut hyvin viime aikoina, unohtamattakaan tietenkään Charles Leclerciä.

Vedot Formula 1 (F1) osakilpailuihin läpi vuoden LV BETillä

LV BET tarjoaa suuren skaalan erilaisia marketteja, joihin tutustua F1 osakilpailuissa – Meksikon osakilpailu ei ole poikkeus.

Voimme lyödä vetoa esimerkiksi tallipysähdyksistä, joka tietysti vaatii tutustumista potentiaalisiin säämuutoksiin, tai voimme yksinkertaisesti keskittyä kilpailun lopputulokseen; kisan voittajaveto tai palkintopalliveto ovat aina suosittuja vetoja.

Näin Max Verstappenin suvereenin vireen alla voidaan myös harkita tasoitusvetoja, mikäli kertoimet ovat liian nihkeät kaverin voittovedon kohdalla. Myös tallikohtaiset vedot ovat aina suosittuja LV BETillä.

Luo siis ilmainen LV BET asiakastili osallistuaksesi F1-vedonlyöntiin jo tänään!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *